Nákupy

Tržnica Zadar

Zadarský trh, nachádzajúci sa v srdci Zadaru, Chorvátsko, je živým centrom aktivity, ktoré ponúka jedinečný pohľad na miestnu kultúru. Tento trh pod holým nebom, známy miestnym obyvateľom ako „Pijaca“, je miestom, kde sa stretáva tradícia s modernosťou a kde si miestni obyvatelia kupujú svoje denné potreby.

Ako vstúpite na trh, privíta vás výbuch farieb, zvukov a vôní. Oddelenie s ovocím a zeleninou je vizuálnou hostinou, s pultmi plnými čerstvých produktov v každej farbe dúhy. Od šťavnatých paradajok a chrumkavých jabĺk po exotické ovocie a miestne špeciality, výber je obrovský a rôznorodý.

Vedľa stánkov s ovocím a zeleninou nájdete rybný trh. Tu miestni rybári predávajú svoj denný úlovok, ponúkajúc širokú škálu morských plodov. Čerstvosť produktov je bezkonkurenčná, s rybami a morskými plodmi často prechádzajúcimi z mora na trh v priebehu niekoľkých hodín.

Ale Zadarský trh nie je len o jedle. Nájdete tu aj stánky predávajúce rôzne tovary, od ručne vyrábaných remesiel a suvenírov po oblečenie a domáce potreby. Je to skvelé miesto na nájdenie jedinečných darčekov a suvenírov z vašej návštevy Zadaru.

Návšteva Zadarského trhu je viac než len nákupný výlet – je to zážitok. Je to príležitosť ponoriť sa do miestnej kultúry, ochutnať chute regiónu a nadviazať kontakt s priateľskými a pohostinnými predavačmi. Či už ste milovník jedla, lovec výhodných nákupov alebo jednoducho zvedavý cestovateľ, Zadarský trh má čo ponúknuť každému.
 

Viac info >>

Prihláste sa na odber našich noviniek

Nech Vám neunikne nič z toho, čo sa deje na ostrove Vir.